Kremayı hazırlamak için un, pirinç unu, şeker ve sütü bir tencereye aktarıp kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp soğuması için bir kenarda bekletin.
Şerbeti hazırlamak için şeker ve syat bir tencereye aktarıp kısık ateşte kaynamaya başlayıncaya kadar pişirdikten sonra ocaktan alın.
Kek hamuru için yumurtaları derin bir kaba kırıp şekeri de ilave ederek mikserle 2-3 dakika kadar çırpın. Üzerine eritilmiş tereyağı, tarçın, zence l ve kabartma tozunu da ilave edip tekerrür karıştırın. Elenmiş unu da aktarıp çırpmaya devam edin. Son olarak dövülmüş ceviz içini de ekleyip tekerrür karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış orta boy bir kek kalıbına aktarın. 5 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında 35-40 dakika pişirip çıkarın. Kek sıcakken, soğuk haldeki şerbeti üzerine gezdirin. Keki servis tabağına aldıktan sonra kremayı her tarafına dağılacak şekilde sürün. Buzdolabında 2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın. İsterseniz üzerini mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz.