Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,02
  • EURO
    %0,64
  • ALTIN
    %-0,15
  • BIST
    %1,94
Nazlı Kız Tatlısı

Nazlı Kız Tatlısı

Nazlı Kız Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 125 g eritilmiş tereyağı
  • 5 yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı ceviz içi
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 2 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 koli kabartma tozu

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 3 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • Mevsim meyveleri

Şerbeti için

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su

Nazlı Kız Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Kremayı hazırlamak için un, pirinç unu, şeker ve sütü bir tencereye aktarıp kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp soğuması için bir kenarda bekletin.
  • Şerbeti hazırlamak için şeker ve syat bir tencereye aktarıp kısık ateşte kaynamaya başlayıncaya kadar pişirdikten sonra ocaktan alın.
  • Kek hamuru için yumurtaları derin bir kaba kırıp şekeri de ilave ederek mikserle 2-3 dakika kadar çırpın. Üzerine eritilmiş tereyağı, tarçın, zence l ve kabartma tozunu da ilave edip tekerrür karıştırın. Elenmiş unu da aktarıp çırpmaya devam edin. Son olarak dövülmüş ceviz içini de ekleyip tekerrür karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış orta boy bir kek kalıbına aktarın. 5 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında 35-40 dakika pişirip çıkarın. Kek sıcakken, soğuk haldeki şerbeti üzerine gezdirin. Keki servis tabağına aldıktan sonra kremayı her tarafına dağılacak şekilde sürün. Buzdolabında 2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın. İsterseniz üzerini mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın