Malzemeler
Keki için
Kreması için
Üzeri için
Yapılışı
Narlı pasta keki için gerekli olan yumurta ile toz şeker, derin bir kap içerisinde mikser yardımı ile köpürene kadar çırpılır.
Üzerine kalan malzemeler sırası ile ilave edilip karıştırılır.
Elde edilen karışım, yağlanmış kelepçeli kalıba dökülür ve öceden ısıtılmış 150° fırında pişirilir.
Pişirilen kek fırından alınarak, oda ısısında soğumaya bırakılır.
Kremasını hazırlamak için gerekli olan cremeole, toz şanti ve süt, çırpma kabı içerisine koyulup, koyu kıvam alıncaya kadar çırpılır.
Soğuyan kek kalıptan çıkartılır ve enlemesine ortadan ikiye kesilir.
Taban kek terar kalıp içerisine yerleştirilir ve üzerine hazırlanan krema düzgün bir şekilde yayılır.
Üzeri diğer kek parçası ile kapatılır ve buzdolabına kaldırılarak 2-3 saat dinlendirilir.
Üzeri için gerekli olan jöle, üzerindeki tarife göre hazırlanır ve biraz bekletilir.
Ayıklanmış olan narlar, jöleye eklenip karıştırılır ve pastanın üzerine dökülür.
Hazırlanan narlı pasta, buzdolabına kaldırılarak 1 gece dinlendirilir.
Ertesi gün kalıptan çıkartılır ve dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun.