Malzemeler
Krema için
Lezzet’in yemek tarifleri ile olduğu gibi pasta tarifleri ile de hoşlandıklarınızı mutlu edebilirsiniz.
Narları ceddip tanelerini ayıklayın.Yumurtaları bir kabın içine kırın. Tozşekeri ilave edip mikserle köpük köpük olana kadar çırpın. Süt ve oda ısısında yumuşatılmış tereyağını ilave edip çırpmaya devam edin.
Un, pirinç unu, kakao, kahve, kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir kapta harmanlayıp yumurtalı karışıma ilave edin. Düzgün bir hamur elde edene kadar çırpın. Hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün. Evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya vazgeçin. Keki enine ortadan ikiye kesin.
Nar suyu, su, tozşeker ve nişastayı tencereye alın. Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar kesintisiz karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp karıştırarak soğutun. Labne peynirini ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Kremayı kekin alt tabanın üzerine kalın katman halinde yayıp üzerine nar tanelerinin yarısını serpiştirin. Üzerini değişik dilimle kapatın. Kalan kremanın 2 çorba kaşığı kadarını süslemede kullanmak için sıkma torbasına doldurun. Kalan kremayı kekin üzerine yayın. Süsleme için ayırdığınız kremayla pastanın ortasını süsleyin. Kalan nar taneleriyle süsleyip servis yapın.