Büyük boy nardan bir tanesini elinize alın. İçini pelte ile dolduracağınız bir kase oluşturacak biçimde enine kesin Başka Bir Deyişle 1/4 ’lük bir kısmını kesmiş olacaksınız.
Öbür narı da aynı biçimde kesin.
1 çay kadehi kadar nar tanesini daha sonra kullanmak üzere ayırın. Kalan narın suyunu sıkarak 1 çay kadehi kadar nar suyu elde edin.
Çikolatayı benmari usulü eritip, kase biçimine getirdiğiniz narların iç yüzeyine döküp her tarafına parçalamasını sağlayın. Oda ısısında donması için bekletin.
Bu arada nar suyunu tencereye alın. Üzerine 2 çay kadehi suyun içinde incelttiğiniz nişastayı ve şekeri ilave edin. Kısık ateşte, muhallebi kıvamında pişirin. Ocaktan alıp, ayırdığınız nar tanelerini ilave edin. Pelteyi arada bir kaşıkla karıştırarak kabuk bağlamadan ılınmasını sağlayın. Ilınınca nar kaselerinin içine dökün.