Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,02
  • EURO
    %0,64
  • ALTIN
    %-0,15
  • BIST
    %1,94
Narlı Ve Ahududulu Pavlova

Narlı Ve Ahududulu Pavlova

Narlı Ve Ahududulu Pavlova Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 yumurta akı
  • 200 gr pudra şekeri
  • 1 koli krem şanti
  • 1 tutam tuz
  • 1 minik kase nar tanesi

Sosu için

  • 40 gr pudra şekeri
  • 2 damla limon suyu
  • 1 kase ahududu

Narlı Ve Ahududulu Pavlova Nasıl Yapılır?

  • Yumurta aklarını bir kaba aktarın. Bir tutam tuz ile pudra şekeri ilave edip mikserle parlak, pütürsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
  • Fırın kağıdı üzerine 20 cm çapında bir yuvarlak çizin ve merengi kaşık dayanağı ile üzerine yayın ama ortasında boşluk yaratın donut gibi.
  • Evvelden ısıtılmış 130 derece fırında 2 saat kuruyana kadar pişirin. Fırının kapağını açın ve merengi fırının içinde soğumaya vazgeçin.
  • Krem şantili karışım için koli üzerindeki tarifi uygulayıp yoğun bir şanti hazırlayın. Sosu için ahududuyu püre haline getirin.
  • Süzgeçten geçirip tohumlarını arının. Pudra şekeri ve iki damla limon suyunu ilave edin.
  • Çırpın ve ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Merengi servis tabağına aktarın.
  • Ortasındaki boşluğa krem şanti doldurun. Üzerini sos ve meyvelerle süsleyin. Servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın