Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,01
  • EURO
    %0,01
  • ALTIN
    %-0,70
  • BIST
    %0,77
Narlı Pilav

Narlı Pilav

Narlı Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su kadehi yasemin pirinci
  • 2 su kadehi su
  • 1 nar
  • 1 su kadehi taze bunalmış nar suyu
  • 2 çay kadehi atanmış antepfıstığı
  • 30 gr tereyağı
  • Tuz

Narlı Pilav Nasıl Yapılır?

Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.

Pirinci yıkayın. Narın kabuğunu ceddip tanelerini ayıklayın. Tereyağının yarısını tencerede eritip 1 kadeh pirinci ilave edin. Kesintisiz karıştırarak 1-2 dakika kavurun. 1.5 kadeh su ve 1 çay kaşığı tuz ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp pirinçler suyunu sürükleyene kadar pişirin. Ocaktan alıp 1 kadeh antepfıstığını ilave edip harmanlayın.

Kalan yağı başka bir tencerede eritip kalan pirinci ilave edin. 1-2 dakika kavurun. Nar suyu, kalan su ve 1 çay kaşığı tuzu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp pişirin. Ocaktan alıp kalan 1 kadeh antepfıstığını ilave edin. ‹ki renkli pilavı tencereye alıp harmanlayın. Ortası delik kek kalıbına döküp servis tabağına ters çevirerek alın. Üzerini nar taneleriyle süsleyip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın