Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,16
  • EURO
    %0,57
  • ALTIN
    %0,27
  • BIST
    %1,94
Narlı Muhallebi

Narlı Muhallebi

Narlı Muhallebi Tarifi İçin malzemeler

Narlı sos için:

  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 limonun suyu narınız ekşi ise kullanmayabilirsiniz
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 adet ayıklanmış nar

Muhallebi için:

  • 1 Lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Narlı Muhallebi Nasıl Yapılır?

  • Narlı kısım için bir sos tenceresine şeker ve limonu alıp biraz karamelize ediniz.
  • Karamelize olduktan sonra altını kapatıp suyu ve çubuk tarçını ilave ediniz.
  • 10-15 dk bilave ettikten sonra narları da ilave edip kenarda bekletiniz.
  • Muhallebi için tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeyi tencereye alıp devamlı karıştırarak kıvam alıp kayınvalidene kadar pişiriniz.
  • Altını kapatıp vanilya ve tereyağını da ilave edip karıştırınız. Kupların alt kısmına muhallebiden koyup 1 saat kadar dolapta bekletiniz.
  • Vakit sonunda dolaptan alıp soğuyan narlı sosu da ilave ediniz. Arzu ederseniz hemen veya bir vakit dolapta dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın