1/2 limonun suyu narınız ekşi ise kullanmayabilirsiniz
3 yemek kaşığı su
1 adet çubuk tarçın
1 adet ayıklanmış nar
Muhallebi için:
1 Lt süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı nişasta
3 tepeleme yemek kaşığı un
1 vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
Narlı Muhallebi Nasıl Yapılır?
Narlı kısım için bir sos tenceresine şeker ve limonu alıp biraz karamelize ediniz.
Karamelize olduktan sonra altını kapatıp suyu ve çubuk tarçını ilave ediniz.
10-15 dk bilave ettikten sonra narları da ilave edip kenarda bekletiniz.
Muhallebi için tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeyi tencereye alıp devamlı karıştırarak kıvam alıp kayınvalidene kadar pişiriniz.
Altını kapatıp vanilya ve tereyağını da ilave edip karıştırınız. Kupların alt kısmına muhallebiden koyup 1 saat kadar dolapta bekletiniz.
Vakit sonunda dolaptan alıp soğuyan narlı sosu da ilave ediniz. Arzu ederseniz hemen veya bir vakit dolapta dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.