Kek tabanı için
İç malzeme için
Üzeri için
Yemek tarifleri arasında nar kırmızısı ile davetkar bir görünüm katan bir tarif. Kepekli ve pötibör bisküvileri robotta ezin. Çukur bir kaba alın. Yağı ilave edip malzemeleri birbirine yedirene kadar yoğurun. Kelepçeli kalıbın tabanını yağlı kağıtla kaplayın. Hamuru ilave edip elinizle bastırarak yayın. Buzdolabında katılaşana kadar 30 dakika bekletin.
Toz kremşantiyi soğuk sütle koyulaşana kadar çırpın. Labne peynir, krema, kremşanti ve süzme yoğurdu çukur bir kaba alıp muntazam bir karışım olana kadar mikserle çırpın. Damla çikolatayı ilave edip tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırın.
Peynirli karışımı bisküvi tabanının üzerine döküp yayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.
Nişasta, şeker ve nar suyunu ufak bir tencerede nişasta ve şeker eriyene kadar karıştırın. Kısık ateşte aralıksız karıştırarak pişirin. Pelte kıvamını alınca ocaktan alıp aralıksız karıştırarak ılıtın. Buzdolabından çıkardığınız kekin üzerine dökün. Nar tanelerini ilave edip tekerrür buzdolabına alın ve pelte iyice katılaşana kadar bekletin. Dilimleyip servis yapın.