Yaprak jelatini soğuk su ile bir kabın içerisinde nemlendirin. Narın tanelerini mutfak robotuna boşaltın ve suyunu çıkartın. Çekirdeklerinden ayıklamak için bir süzgeç dayanağı ile bir kabın içerisine boşaltın. Su, şeker, vişne suyu ve nar suyunu bir tencere içerisinde bir araya getirin ve kaynatın. Daha evvel nemlendirmiş olduğunu yaprak jelatinlerin suyunu süzün ve tencereye ilave edip karıştırın. Jelatinler eridikten sonra limon suyunu ilave edip karışımı ocaktan alın ve oda sıcaklığında soğutun.
Servis kuplarının yarısına kadar karışımı dökün meyveleri karmaşık olarak ilave edin ve buzdolabında donmaya başlayana kadar bekletin. Ardından donmaya başlayan karışımın üzerine kalan jöleyi paylaştırın ve buzdolabında soğumaya bırakın.
Donan Jöle kuplarının üzerine çırpılmış krema ve file Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Pasta ve keklerde kullanabileceğiniz vişneli jöle tarifine buradan erişebilirsiniz.