Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %0,08
  • ALTIN
    %1,24
  • BIST
    %0,26
Narenciye Kabuklu Ve Çam Fıstıklı Enginar

Narenciye Kabuklu Ve Çam Fıstıklı Enginar

Narenciye Kabuklu Ve Çam Fıstıklı Enginar Tarifi İçin malzemeler

  • 6 arınılmış enginar
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 2 soğan
  • Yarım portakalın rendelenmiş kabuğu
  • Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
  • 50 gr çam fıstığı
  • Tuz

Narenciye Kabuklu Ve Çam Fıstıklı Enginar Nasıl Yapılır?

  • Arınılmış enginarları dörde parçalayıp kararmamaları için limonlu suda bekletin. Soğan ve sarımsağın kabuğunu atayıp kıyın.
  • Zeytinyağının yarısını tavaya alıp soğan ve sarımsakları kısık ateşte 1 dakika kavurun. Enginarları ilave edip kavurmaya devam edin.
  • Tuzla tatlandırın. İnce rendelenmiş narenciye kabuklarını ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.
  • Kalan zeytinyağını başka bir tavada ısıtıp çam fıstıklarını hafifçe pembeleşene kadar kavurun. Yemeğin üzerine serpip servis yapın. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın