Nar Ve Chia Tohumları İle Mangolu Frambuaz Jölesi Nasıl Yapılır?
Chia tohumlarını Hindistan cevizi sütü ve 1 çay kaşığı bal ile çırpın. Chianın akışkanı sürüklemesi ve jel kıvamını alması için ara gizeme karıştırarak bekletin.
Mango ve 60 ml suyu bir blender ya da mutfak robotuyla yüksek süratte çekin ve püre haline getirin. Meyve jölesi ile beraber minik bir tencereye koyun ve orta ateşte 5 dakika pis¸cerahat. Nar tanelerinin yarısını ilave edin ve bir kadehe döküp soğumaya vazgeçin.
Ahududuları, balı ve 60 ml suyu da aynı biçimde püre haline getirin. Meyve jölesi ile beraber minik bir tencereye aktarın ve orta ateşte 5 dakika pis¸cerahat. 5-10 dakika soğumaya vazgeçin. Servis kuplarına bir ölçü mangolu karışımı paylaştırın. Yan tutarak soğutun. Soğuduktan sonra frambuazlı karışımı ilave edin ve tekerrür soğumaya vazgeçin. En üste chia tohumlu karışımı ilave edin. Tamamen soğuyana kadar buzdolabında bekletin. Üzerini Nar taneleri ile süsleyip servis yapın.