Nar Taneli Buğday Salatası Tarifi İçin malzemeler
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- 1 nar
- Yarım demet roka
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
- 1 yemek kaşığı çam fıstığı
- Tuz
Nar Taneli Buğday Salatası Nasıl Yapılır?
- Buğdayı derin bir tencerede haşlayıp suyunu süzdükten sonra soğumaya bırakın. Roka yapraklarını ince doğrayın.
- Buğday ve nar taneleri ile harmanlayın. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kapta karıştırıp salatanın üzerine dolaştırın.
- Üzerine çam fıstığı ve rendelenmiş parmesan peyniri serpiştirin.
- Nar taneli buğday salatasını, yılbaşı hindisi veya fırında tavuk ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Nar Taneli Buğday Salatasının Püf Noktaları Nelerdir?
- Buğdayların pişme müddetini kısaltmak için, birkaç saat evvelden suya koyarak dinlendirebilirsiniz.
- Salatanın içerisinde parmesan peynirine ek olarak bölünmüş beyaz peynir ilave edebilirsiniz.
- Salatayı hazırladıktan sonra birkaç damla elma sirkesi ve nar ekşisi ile tatlandırabilirsiniz.
- Zeytinyağı ve limon suyunu servis esnasında ilave etmeniz, salatanın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
1 Porsiyon Nar Taneli Buğday Salatası Kaç Kaloridir?
Nar taneli buğday salatasının bir porsiyonu, takribî 120 kaloridir. Magnezyum ve potasyum bakımından zengin olan bu tarifi, sade bir biçimde veya yemeklerin yanında tüketebilirsiniz. Seçenek olarak sıradan buğday salatasını da deneyebilirsiniz.
Dilerseniz, pratik salata tariflerine göz atabilir; bol malzemeli rus salatası ile beğendiklerinize şık bir sofra hazırlayabilirsiniz.