Ayva kabuğu yarım ayvanın ceddilmiş olduğu kabuk yeterli
Yarım su kadehinden 1 parmak fazla nar suyu Ben hazır kullandım
6 fincan toz şeker
Kaymak
Nar Suyundan Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
Öncelikle ayvaları ikiye ufalayıp ortasından çıkan çekirdeklerini bir kenara alıyoruz ve hazırladığımız limonlu suyun içerisine ikiye ufalayıp atadığımız ayvaları atalım.
Uygun bir tencereye atamış olduğumuz tüm ayvaları dizelim, tencerede ayvaları muntazam dursun diye ayvanın altını düz duracak biçimde düzlemesine kesiyoruz.
Azıcık ve böylece tencere içine koyulduğunda ayvalar yamuk durmuyor her birinin üzerlerine 1 fincan toz şeker ayırmış olduğumuz ayva çekirdeklerini çubuk tarçını koyuyoruz ve nar suyumuzu ilave edip kapağını kapatıyoruz.
Kısık ateşte hakimiyetli bir biçimde pişiriyoruz yarım saat yada 40 dakika bazı ayvalar fazla sert oluyor o surattan hakimiyetli bakalım geçince ben ayvaları kaşık desteği ile birde öbür suratına çeviriyorum ki lokum gibi heryeri aynı yumuşaklıkta olsun