Patlıcanları alacalı soyun. Dolduracağınız yerinin kesiğini bıçakla yapıp yağda kızartın. Değişik yanda soğanı ince doğrayın.
Zeytinyağının yarısını bir tavaya alın ve soğanları ilave edin. Orta ateşte pişirmeye başlayın.
Soğan hafif yumuşayınca dilim dilim doğranmış sarımsağı, salçayı ve rendelenmiş domatesi ilave edin.
Soğanlar tamamen pişip suyunu sürükledikten sonra tuz, şeker, biber ve 2 yemek kaşığı nar ekşisini ilave edin.
Soğumaya vazgeçin. İçlerini doldurulacak biçimde patlıcanları açıp soğanla doldurun. Üzerine kalan nar ekşisini dolaştırın.
Sarı ve kırmızı biberleri, imambayıldıların üzerini süsleyecek biçimde doğrayıp yerleştirin. 160 dereceye ayarlanmış fırında pişirerek renk almasını sağlayın.
İmambayıldıları fırından çıkarıp soğumaya vazgeçin. Üzerini taze kekik dallarıyla süsleyin. Bir tatlı kaşığıyla kalan sızma zeytinyağını üzerine dolaştırıp servis yapın.
Klasik imam bayıldı tarifine buradan erişebilirsiniz.