Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,02
  • EURO
    %-0,28
  • ALTIN
    %-0,42
  • BIST
    %-1,01
Nar Ekşili İmambayıldı

Nar Ekşili İmambayıldı

Nar Ekşili İmambayıldı Tarifi İçin malzemeler

  • 4 patlıcan
  • 4 orta boy soğan
  • 2 domates
  • Yarım su kadehi 100 ml sızma zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 sarı biber
  • 1 kırmızı biber
  • 2 dal taze kekik
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı beyaz biber

Nar Ekşili İmambayıldı Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyun. Dolduracağınız yerinin kesiğini bıçakla yapıp yağda kızartın. Değişik yanda soğanı ince doğrayın.
  • Zeytinyağının yarısını bir tavaya alın ve soğanları ilave edin. Orta ateşte pişirmeye başlayın.
  • Soğan hafif yumuşayınca dilim dilim doğranmış sarımsağı, salçayı ve rendelenmiş domatesi ilave edin.
  • Soğanlar tamamen pişip suyunu sürükledikten sonra tuz, şeker, biber ve 2 yemek kaşığı nar ekşisini ilave edin.
  • Soğumaya vazgeçin. İçlerini doldurulacak biçimde patlıcanları açıp soğanla doldurun. Üzerine kalan nar ekşisini dolaştırın.
  • Sarı ve kırmızı biberleri, imambayıldıların üzerini süsleyecek biçimde doğrayıp yerleştirin. 160 dereceye ayarlanmış fırında pişirerek renk almasını sağlayın.
  • İmambayıldıları fırından çıkarıp soğumaya vazgeçin. Üzerini taze kekik dallarıyla süsleyin. Bir tatlı kaşığıyla kalan sızma zeytinyağını üzerine dolaştırıp servis yapın.

Klasik imam bayıldı tarifine buradan erişebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın