Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,30
  • EURO
    %0,92
  • ALTIN
    %1,32
  • BIST
    %-0,42
Naneli Bezelye Püresi

Naneli Bezelye Püresi

Naneli Bezelye Püresi Tarifi İçin malzemeler

  • 300 gr iç bezelye
  • 2 yumurta
  • Yarım su kadehi süt kreması
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tutam tarçın
  • 3-4 dal nane
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • Tuz

Naneli Bezelye Püresi Nasıl Yapılır?

  • İç bezelyeyi tuzlu suda haşlayıp süzün. 2 çorba kaşığı kadarını ayırıp bezelyeyi robotta ezerek püre haline getirin.
  • 2 yumurta, süt kreması, kaşarpeynir, tarçın ve tuz ilave edip karıştırın.
  • Krem karamel kalıplarının içlerini 1 kaşık zeytinyağı ile yağlayın. Hazırladığınız bezelyeli püreyi paylaştırarak kalıplara boşaltın.
  • Kalıpların üzerini alüminyum folyoyla kapatıp evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında benmari usulü 15 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya vazgeçin.
  • Püreyi servis tabağına çıkarın. Limon suyu, zeytinyağı, kıyılmış nane, tuz ve karabiberi karıştırıp pürelerin üzerine dolaştırın. Bezelye ve taze nane ile süsleyin.
  • Naneli bezelye püresini, patlıcan oturtma ile beraber servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın