Malzemeler
Ganaj için
24×32 cm miktarlarında iki fırın tepsisini yağlayıp üzerine yağlı kağıt serin. Çikolatayı ufak parçalara dağılıp ufak bir sos tenceresine alın. Üzerine su ilave edip kısık ateşte eritin. Yumurtaların akları ile sarılarını ayırın. Sarıları ve şekeri bir sırça kasede mikserle 5 dakika çırpın. Çikolata karışımını ilave edip büyük bir kaba aktarın. Kuru bir kabın içine yumurta aklarını alın. Mikserle katılaşıncaya kadar iyice çırpın ve 1/3 ’şanı çikolata karışımına ilave edip kaşık ile usulca karıştırın. Kalan yumurta aklarını da ilave ederek söndürmeden karıştırmaya devam edin. Hamuru tepsilere denk olarak paylaştırın. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkartıp kağıt kısmı yukarıyada kalacak biçimde ters çevirin ve soğumaya vazgeçin. Krema ve nane aromasını mikserle koyulaşıncaya kadar çırpın. Kekleri düz bir zemine alın ve kenarlarını kırparak her birinden iki denk dikdörtgen kesin. Kek parçalarından birini servis tabağına yerleştirin. Üzerine naneli kremanın 1/3 ’şanı yayıp öbür kek parçasını yerleştirin. Harekâtı yineleyerek pastayı bitirin. 30 dakika buzdolabında soğutun. Bu arada kremayı sos tenceresinde ısıtın. Çikolatayı ufak parçalara dağılıp kremaya ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Oda ısısında koyulaşıncaya kadar bekletin. Ganajı pastanın üzerine yayın ve 30 dakika buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.