Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %0,41
  • ALTIN
    %-1,38
  • BIST
    %1,94
Muzlu Ve Vanilyalı Puding

Muzlu Ve Vanilyalı Puding

Muzlu Ve Vanilyalı Puding Tarifi İçin malzemeler

Vanilyalı puding için

  • Yarım su kadehi toz şeker
  • 2 yemek kaşığı darı unu
  • 1 tutam tuz
  • 2.5 su kadehi süt
  • 3 yumurtanın sarısı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı vanilya esansı
  • 1 muz

Arası için

  • 2 muz
  • Kedidili bisküvisi

Üzeri için

  • Kaymaklı dondurma
  • Karamel sos

Muzlu Ve Vanilyalı Puding Nasıl Yapılır?

  • Toz şeker, darı unu ve tuzu bir karıştırma kabında harmanlayın. Sütü ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar bir mikser desteğiyle çırpın.
  • Yumurta sarılarını da ilave edip tüm malzeme iyice aynılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin.
  • Karışımı bir sos tenceresine alın. Orta ateşte kesintisiz karıştırarak 4-7 dakika pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp bir spatula desteğiyle karıştırarak 6-7 dakika daha pişirin.
  • Ocaktan alıp tereyağı, vanilya esansı ve ezdiğiniz muzu ilave ederek tereyağı tamamen eriyinceye kadar karıştırın.
  • Pudingi servis kaplarının yarısını dolduracak biçimde paylaştırın. Üzerine 2-3 parçaya ayırdığınız kedidili bisküvisi ve dilimlediğiniz muzlardan yerleştirin.
  • Kalan pudingi muzların üzerlerine paylaştırın. Pudinglerinizi buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
  • Dinlenen pudingleri, kalan kedidili bisküvileri, muz dilimleri, kaymaklı dondurma ve karamel sos ile süsleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın