Muzlu Ve Sakızlı Su Muhallebisi Tarifi İçin malzemeler
4 su kadehi süt
4 su kadehi su
6 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı buğday nişastası
1 adet nohut büyüklüğünde damla sakızı
2 adet küp doğranmış muz
Muzlu Ve Sakızlı Su Muhallebisi Nasıl Yapılır?
Muzlu ve sakızlı su muhallebisiyle çok pratik hafif bir tatlı
Damla sakızını havanda un gibi olana kadar ezin. Nişastayı 1 kadeh soğuk suda karıştırarak ezin. Tencereye aktarıp kalan suyu, sütü, şekeri ve damla sakızını ilave edip çırpın. Kısık ateşte, devamlı karıştırarak koyu bir muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.
Üzeri göz göz olunca karıştırmadan birkaç dakika daha kaynatın. En son muz parçalarını ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın. Hazırladığınız muzlu su muhallebisini servis kuplarına aktarın. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına aktarın. En az 2 saat beklettikten sonra muzlu ve sakızlı su muhallebisini servis yapın.