Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,05
  • EURO
    %-0,16
  • ALTIN
    %0,09
  • BIST
    %-0,25
Muzlu Ve Kızılcık Marmelatlı Pasta

Muzlu Ve Kızılcık Marmelatlı Pasta

Muzlu Ve Kızılcık Marmelatlı Pasta Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • Pandispanya hamuru
  • 1 çay kadehi kızılcık marmelatı

İÇ MALZEME İÇİN

  • 2 kutu kremşanti
  • 1.5 su kadehi süt
  • 1 kutu vanilyalı puding
  • 2 su kadehi süt
  • 4 veya 5 muz

ÜZERİ İÇİN

  • 1 su kadehi vurulmuş fındık
  • Kızılcık
  • Nane yaprakları

Muzlu Ve Kızılcık Marmelatlı Pasta Nasıl Yapılır?

Pandispanya hamurunu hazırlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. 185 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Fırından çıkardığınız kekin kağıtlı kısmı yukarıyada kalacak biçimde pak bir mutfak bezine ters çevirin ve rulo yaparak soğumaya vazgeçin. Soğuyunca ruloyu açıp üzerine kızılcık marmelatı sürerek sıkıca sarın. Bir parmak kalınlığında dilimleyin. Vanilyalı pudingi 2 su kadehi süt ile pişirip soğumaya vazgeçin. Kremşantileri 1.5 su kadehi süt ile koyulaşıncaya kadar çırpın. Pudinge ilave ederek 1 dakika daha çırpın. Kelepçeli kek kalıbının çemberini pasta tabağına yerleştirin. Rulo dilimleri çemberin çevresine ve tabanına dizin. Kremanın yarısını kalıbın içine aktarın. Muzları doğramadan tam olarak dizin. Kremanın kalanını üzerine ilave edip buzdolabında 1 gece bekletin. En üste vurulmuş fındık serpiştirin. Kızılcık ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın