Malzemeler
1 paket bitkisel muzlu jöle
1 adet muz
Muhallebisi
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
5 yemek kaşığı un
1 küçük paket labne peyniri
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
Yapılışı
Önce jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlıyoruz. Hazırladığımız joleyi kuplara paylastirip içine muz dilimleri koyup yan olarak buzdolabına kaldırıyoruz ve iki saat donmasını bekliyoruz.
Muhallebi için tencereye süt, un ve şekeri koyup pisiriyoruz. Altını kapatınca labne peyniri, tereyağı ve vanilyalı koyup mikserle 5 dakika çırpıyoruz ve üzerine kapak kapatıp kabuk tutmaması için ara sıra karıştırarak soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyan muhallebiyi donan muz jöleli kuplara koyuyoyuruz . Afiyet olsun.