Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Muzlu Toffee Pasta

Muzlu Toffee Pasta

Muzlu Toffee Pasta Tarifi İçin malzemeler

Pratik pasta için

  • 150 g un
  • 1 koli kabartma tozu
  • Bir tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 140 ml akışkan krema
  • 1 yumurta
  • Kolay pastacı kreması için
  • 500 ml süt
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • Bir tutam tuz
  • 2 yumurta
  • 1/3 su kadehi buğday nişastası
  • 1-2 damla vanilya 
  • 50 g tereyağı

Süslemek için

  • 200 ml akışkan krema Soğuk
  • Muz dilimleri 

Karamel sos için

  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 25 g tereyağı
  • 200 ml akışkan krema

Muzlu Toffee Pasta Nasıl Yapılır?

@margauxthecook
44.2 bin takipçi
Doğa Özkaya

  • Krema için sütü, 2 yemek kaşığı toz şekerle beraber ocağa alın. Yumurta, kalan şeker ve buğday nişastasını mikserin yüksek devrinde, pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın.
  • Kaynamak üzere olan sütün altını kapatın ve kepçeyle yumurtalı karışıma usulca dökerek çırpmaya devam edin. Sonra karışımın tamamını tekerrür tencereye alıp orta ateşte, çırpma teli ile kesintisiz karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Kremaya evvel vanilyayı, sonra tereyağını ilave edin ve kesintisiz karıştırarak ılınmasını sağlayın. Oda sıcaklığına geldiğinde üzerine dokunacak biçimde streç film ile kaplayıp buzdolabına alın.
  • Arası için soğuk kremayı mikserin yüksek devrinde kabarana kadar çırpın ve buzdolabına kaldırın.
  • Karamel sos için tereyağını ve toz şekeri tavaya alıp kahverengileşmesini bekleyin Yanmamasına dikkat edin. Kremayı da ilave edin ve süratlice karıştırın. Hafif kıvam alınca altını kapatın.
  • Porsiyonluk pasta için un, kabartma tozu ve tuzu karıştırıp bir karıştırma kabına eleyin, toz şekeri de ilave edin. Bir kap içerisinde yumurta ve kremayı ayrıca çırpın. Unlu karışımın ortasına kremalı karışımı ilave ederek karıştırın. Kaşığa yapışacak bir karışım olacak mesele yok. Hamuru kesinlikle 10 dakika dinlendirin.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt yayın, hamurunuzdan 6 porsiyon olacak biçimde kumpassız toplar yapın. Sıcak fırında 12 dakika pişirin. Fırından çıkınca 10 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra elinizde sıkıca tutarak ortadan ikiye parçalan. Alt tabanı servis tabağınıza alın, sırasıyla karamel sos, pastacı kreması, muz dilimleri ve soğuk çırpılmış krema ilave edin. Üst kapağını da kapatın, soğuk krema ve karamel sos ile süsleyin.

Muzlu rulo pasta tarifi için tıklayın

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın