Malzemeler
Yapılışı
Bu tarifimizi hazırlamaya muzları soyup, dilimleyerek başlıyoruz. Dilimlerin kalınlığını siz belirleyebilirsiniz. Ancak muz dilimleri ne çok ince ne de çok kalın olmamalı.
Diğer yandan bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Bunun için çikolatayı paketinden çıkararak parçalayın. Bir kabın içerisine alın. Bu kabı su dolu bir tencerenin içine oturtun. Tencerenin altını kısık ateşte yakın. Altta kaynayan suyun sıcaklığıyla çikolatalar eriyecektir. Çikolata tamamen eriyip, sıvı hale gelinceye kadar kaynatmaya devam edin.
Çikolata eridikten sonra tekrar donmadan muzlu tatlıyı hazırlamaya başlamak gerekiyor. Dilimlediğiniz muzların üzerine bir çay kaşığı kadar fındık ezmesi sürün. Üzerine diğer muz dilimini kapatın. Daha sonra arasında fındık ezmesi bulunan muzları, erittiğiniz çikolataya batırın ve bir servis tabağına yerleştirin.
Bu işleme bütün muz dilimleri bitinceye dek devam edin.
Bütün muzları hazırladıktan sonra üzerine Hindistan cevizi serpin.
Bu tarifi servise hazır hale getirmek için yaklaşık olarak iki saat kadar buzdolabında bekletmek gerekiyor. İsterseniz buzlukta bekleterek daha çok dondurma kıvamında bir tatlı elde edebilirsiniz. Afiyet olsun.