Malzemeler
Hamurun Malzemeleri
– 1,5 su bardağı un
– yarım su bardağı pudra şekeri
– 7 çorba kaşığı tereyağı
– 1/3 su bardağı toz badem
– 1 yumurta akı
Kremanın Malzemeleri
– 2 su bardağı krem patisserie
– 1 su bardağı krem şanti
– 3 muz
– 2 çorba kaşığı kayısı marmelatı
Yapılışı
Un, pudra şekeri, tereyağı, toz badem ve yumurta akını bir kapta karıştırarak hamur haline getirin. Hamuru kalıba yerleştirip, birkaç yerinden çatalla delerek önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 30 dakika pişirin. Krem şanti ile krem patisseriyi karıştırın ve soğuyan tart hamurunun üzerine yayın. Tartı muz dilimleri ve kayısı marmelatı ile süsleyip, buzdolabında biraz bekleterek servis yapın. Afiyet olsun.