Fırını 180 derecede ısıtın. Tereyağını oda ısısında yumuşatın. Isınan tereyağını büyük bir sırça kaseye alın.
Yumurta, yoğurt, zeytinyağı ve pudra şekeri, un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru ikiye ufalayıp bir parçasını yağlanmış dikdörtgen tart kalıbına elinizle hafifçe bastırarak yayın. Çatalla birkaç yerinden delin.
Üzerine yağlı kağıt serin ve kabarmaması için üzerine kuru bakliyat yayın. Evvelden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirdikten sonra kağıdı bakliyatla beraber üzerinden alın ve 5 dakika daha pişirin.
Fırından alıp soğumaya vazgeçin. Muzlu pudingi 2 kadeh sütle koyu kıvamlı olana kadar pişirin. Kabuk yakalamaması için ara gizeme karıştırarak soğutun.
Muzları uzunlamasına dörde ayrılın. Kararmamaları için üzerlerine limon suyu sürün. Tart hamurunun üzerine pudingi yayın.
Muz dilimlerini yerleştirin ve bal, su karışımı sürün. Öbür hamur parçasını da merdaneyle açıp muz dilimlerinin görüneceği biçimde kesin ve üzerine yerleştirin.
Sıcak fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra file bademlerle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Muzlu pudingi 1 yıldız anason ilave ederek pişirirseniz tartınızı lezzetiyle bir ziyafete dönüştürecektir.