Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Muzlu Tart

Muzlu Tart

Muzlu Tart Tarifi İçin malzemeler

Tart hamuru için

  • 250 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 çay kadehi pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 koli vanilya
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 koli kabartma tozu
  • 3 su kadehi un

İç harcı için

  • 1 koli muzlu puding
  • 2 su kadehi süt
  • 2 muz
  • Yarım limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı su
  • File badem
  • Pudra şeker
  • Tarçın

Muzlu Tart Nasıl Yapılır?

  • Fırını 180 derecede ısıtın. Tereyağını oda ısısında yumuşatın. Isınan tereyağını büyük bir sırça kaseye alın.
  • Yumurta, yoğurt, zeytinyağı ve pudra şekeri, un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamuru ikiye ufalayıp bir parçasını yağlanmış dikdörtgen tart kalıbına elinizle hafifçe bastırarak yayın. Çatalla birkaç yerinden delin.
  • Üzerine yağlı kağıt serin ve kabarmaması için üzerine kuru bakliyat yayın. Evvelden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirdikten sonra kağıdı bakliyatla beraber üzerinden alın ve 5 dakika daha pişirin.
  • Fırından alıp soğumaya vazgeçin. Muzlu pudingi 2 kadeh sütle koyu kıvamlı olana kadar pişirin. Kabuk yakalamaması için ara gizeme karıştırarak soğutun.
  • Muzları uzunlamasına dörde ayrılın. Kararmamaları için üzerlerine limon suyu sürün. Tart hamurunun üzerine pudingi yayın.
  • Muz dilimlerini yerleştirin ve bal, su karışımı sürün. Öbür hamur parçasını da merdaneyle açıp muz dilimlerinin görüneceği biçimde kesin ve üzerine yerleştirin.
  • Sıcak fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra file bademlerle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Muzlu pudingi 1 yıldız anason ilave ederek pişirirseniz tartınızı lezzetiyle bir ziyafete dönüştürecektir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın