Malzemeler
– 1 lt. süt
– 1 su bardağı toz şeker
– 2 yemek kaşığı un
– 1 yemek kaşığı pirinç unu
– 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
– 1 yumurta sarısı
– 2 yemek kaşığı kakao
– 1 paket kakaolu bisküvi
– muz
Yapılışı
Muhallebi için tencereye sütü, toz şekeri, unu, pirinç ununu, kakaoyu ve yumurta sarısını alın ve kısık ateşte çırparak pişirin. Ocağın altını kapatıp, margarin ya da tereyağını ekleyin ve mikserle çırpın.
Kakaolu bisküvileri robottan geçirerek toz haline getirin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye bisküvi tozunu yayın. SOğumuş olan kremayı da üzerine yayarak soğumaya bırakın.
Krema soğuyunca üzerine muzları yarım doğrayarak bir tur atlatacak şekilde sarıp, rulo yapın. Dilediğiniz boyutta keserek servis tabağına alın ve üzerine birer muz dilimi koyarak soğuk servis yapın. Afiyet olsun.