Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Muzlu Rulo Tatlı Tarifi

Muzlu Rulo Tatlı Tarifi

Merhaba Türkiye” nin en çok peşine düşüp takip edilen sitesi E- Tarifler takipçileri. Bugün siziler için pastane pastalarını aratmayacak hatta gerek görsel olarak gerekse tat olarak pastane tatlılarından fazla daha hoş bir pasta olan Muzlu Rulo Tatlı Tarifi hazırladım
Muzlu Rulo Tatlı tarifimizin adından da anlayacağınız üzere pastaların vazgeçilmez meyvesi muz bu pastamızın da meyvesi olacak. Bol hindistan cevizi ile süsleyeceğimiz lezzetli pastamız en fazla aranan tatlı tarifleri aralarında birincil sıralarda yer alıyor. Yapımı birazcık baskı gibi görünse de uyguladıktan sonra inanın fazla da zorlanmayacaksınız. Son olarak detaylı ve özenle hazırladığım pasta tarifimi umarım beğenirsiniz diyerek tarifimi okuyan herkese kolay gelsin..

 

Muzlu Rulo Tatlı Tarifi için malzemeler

6 yumurta
yarım su bardağı şeker
2 paket vanilya
1 kadeh un
1 kadeh nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek yemek kaşığı kakao

İçi için

6 tane yaprak jelatin
1 su bardağı süt
3 yemek yemek kaşığı şeker
1 paket vanilyalı puding
3 tane muz
7 yemek yemek kaşığı limon suyu
bir su bardağından biraz eksik krem şanti
100 gram fındık ezmesi
2 yemek yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek yemek kaşığı çikolata rendesi

Muzlu Rulo Tatlı Tarifi

3 yumurta ve bir kahve fincanı şekeri ve bir paket vanilyayı krema haline gelinceye kadar çırpın. Ve buna yarım bardak unu ve nişastayı ilave edin bir hamur oluşturun. Meydana gelen hamuru bir yağlı kağıt üzerine dökün.Önceden ısıtılmış bir fırında 200 derecede 10-12 dakika pişirin. Nemli ve üzerine şeker dökülmüş bir mutfak peçetesi yardımı ile keki daha aşağı üst edin. Yağlı kağıdı çıkarıp islak peçete içinde soğumaya bırakın. Geri kalan kek malzemesi ile koyu renkli bir kek yapın yukarıda anlatılan biçimde. Bunu yaparken yağı, krem haline gelmiş yumurtayı, kakao , un, ve nişastayı kullanın.
iç için Jelatinleri çözün, buna 2 yemek yemek kaşığı süt , şeker, vanilyalı pudingi ekleyin, geri kalan sütü içine bu malzemeyi karıştırıp pişirin. 2 muzu 5 kaşık limon suyu içinde püre haline getirin ve pudingin içine karıştırın.
Puding katılaşınca kramayı en ince ayrıntısına kadar çırpıp içine dökün. Açık renk keklerin yüzeyini findik ezmesi ile sıvayın ve bunun üzerine koyu renk keki koyup. Kremayı üstüne yerleştirin ve rulo haline getirin. Üstüne purda şekeri ve çikolata rendesini dökün krema ve geri kalan muz ile süsleyip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın