Merhaba sevgili bayanlar sade ve hafif tatlı tarifi arıyorsanız, bugün seçmiş olduğum tarifim Rulo Pasta Tarifi tam size göre. Çikolatalı pasta sevmeyen ziyaretçilerimiz için yapımı kolay, damak zevkinize yerinde pasta tarifimiz için meyvelerden muzu da tarifimize dahil ederek bu tatlı zevkimizi sağlıklı bir lezzete dönüştürdük. Muzlu Rulo Pasta süslemesi için kullanacağınız hindistan cevizli pastanızın lezzetine tat katacak ve hazır gücenmiş bir pasta görünümü kazanacaktır. Ağır şerbetli tatlılar yerine hafif meyveli pasta tarifimizi denemenizi tavsiye ederim . Kolay gelsin.
4 çorba kaşığı toz şeker
4 tane yumurta (sarılar ve beyazlar farklı kaplarda)
4 çorba kaşığı un
1 paket kabartma tozu
Kremanın malzemeleri:
1 kilo süt
3 çorba kaşığı un
5 yemek kaşığı toz şeker
2 tane yumurta
2 tane muz
Dekor İçin
Hindistan cevizi veya antep fıstığı
Karıştırma kabına, şekeri ve yumurtaların sarısını alalım, mikserle çırpalım. Diğer bir kapta, yumurtaların beyazını köpük köpük olana dek çırpalım ve yumurta sarılarının içine ağır ağır dökelim. Farklı bir kapta un ve kabartma tozunu harmanlayalım harcın içine ek edelim. Hazırladığımız karışımı, yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dökelim, kaşık ile tepsinin her yerine dağıtalım. 170 derecelik ısıda, üzeri kızarana dek pişirelim. Pişen keki sıcak sıcak, yağlı kağıdın yardımı ile rulo yapalım(gevşek olmalı) Yağlı kağıtla sardığımız kekin üzerine ıslattığımız mutfak havlusunu sararlım ve dinlenmeye bırakalım. Havluyu artı sıkı sarmayınız, somurtkan takdirde kekin yırtılma riski olur.
Kek dinlenirken, biz kremasını hazırlayalım, bunun için orta yükseklik bir tencereye sütü alalım. Üstüne unu, şekeri, yumurtayı, ek edelim karıştırarak pişirelim kıvama gelince ocaktan alalım, arada bir karıştırıp ılınmasını sağlayalım.
Rulo keki açalım, içine ılınmış olan, kremadan azıcık ayıralım (bu üzeri için ayrılacak) kalan bütün kremayı sürelim, üzerine uzunlamasına kestiğimiz muzu yerleştirelim ve keki 2 defada rulo şekline sokalım. Ayırdığımız kremayı rulo kekin üstüne sürelim. Bol hindistan cevizi ya da antep fıstığı serpelim, buzdolabın buzluk bölümünde donduralım. Servis yapacağınız vakit dilimleyip servise sunalım. Sıhhat olsun.
Bisküvi Hamurlu Muzlu Rulo Pasta Tarifi
Bisküvi hamurlu Muzlu Rulo Pasta için söyleyecemiz tek sözcük müthiş bir tat. Ben bu tarifi özel günler için yaparım, fakat siz jurnal hayat içinde de yapabilirsiniz ve sevdiklerinizle kullanabilirsiniz. Bu pastanın özelliği, rulosunu sadece bisküviden yerine getirmek normalde kek veya pandispanya ile yapılır rulo pastalar. Bu iki renkli bir pastanın yapımıda çok basit.
Muzlu Rulo Pasta (bisküvi hamurlu) pastanın yapımı daha pratik geldiği için, konuk kurtarıcı olarak kazanç bana, yapar buzdolabına atar. Hemen börek tarifleri kategorimizden basit yapabileceğim bir betimleme bulur yaparım. O pişerken eğer gelen misafirimin çocukları varsa hemencecik kek tarifleri kategorisinden birde kek hazırlarım. Salata tarifleri kategorisinden bir kolay salata yaptım mı her şey hazırlanmış demektir. Bundan Böyle kendi üstüme çeki armoni verebilecek zamanım bile kalır. İyi sohbetler..
8 Şahsiyet
1 paket pötibör bisküvi (200 gram) sade olacak
1 paket kakaolu pötibör bisküvi (200 gram)
2 tane yumurta
Yarım su bardağı süt (yarım yarım kullanılacak)
Krema malzemeleri:
2 dere fincanı süt
5 çorba kaşığı kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
125 gram tereyağı
İç malzemeleri:
Bir muzun yarısı muz
Üzeri için;
dilimlenmiş yarım muz
File Antep fıstığı
Vişne taneleri
Karıştırma kabına ufalanmış (sade) bisküvileri alalım üzerine 1 yumurtayı bir kaba kıralım sütü (yarım su bardağının yarısını) ek edelim adamakıllı karıştırıp bisküvilerin üstüne dökelim ve adamakıllı yoğuralım. Kıvama gelince Streç filme saralım yaklaşık yirmi dakika dolapta dinlenmeye bırakalım.
Kakaolu bisküviyede aynı işlemi uygulayalım, buz dolabında yirmi dakika dinlendirelim.
Biz sırası gelmişken kremasını hazırlayalım, bunun için ufak bir tencereye sütü alalım, üstüne şeker ve unu ilave edelim kesintisiz karıştırarak kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene değin pişirelim. Ocaktan alalım tereyağı ve vanilyayı ilave edelim yaklaşık 5 dakika çırpalım. sonra soğuması için kenara alalım.
Pak olan tezgahınıza sade bisküviyi (merdane yardımı ile) dikdörtgen bir şekilde açalım elimizle de şekil verebiliriz , kakaolu hamuru diğer bir yerde açalım ve parça parça sade bisküvi hamurunun üzerine alalım ve el yardımı ile yayalım. Üstüne hazırladığımız kremayı (yarısını) yayalım, son olarak ta muz dilimlerini her yerine serpiştirerek koyalım. Fazla uyarı ederek rulo yapalım, hazırladığımız rulo pastanın üstüne kalan kremayı spatula yardımı ile sürelim. Buz dolabında dinlendirip, mevsim meyveleri ile servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
Anekdot: Pastayı yaparken uyarı etmeniz gereken başlangıçta sade bisküvi hamuru açmanız , somurtkan takdirde birincil kakaolu hamuru açarsanız tezgaha daha çok yapışıyor.