4 adet yumurta (Sarısı ve beyazı ayrı kullanılacak)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
Yarım çay bardağı süt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı nişastası
1 yemek kaşığı nişastası
4 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
Muz
Beyaz çikolata
Bitter çikolata
Muzlu Rulo Pasta Tarifi Yapılışı
Bir kabın içerisine yumurtanın sarılarını, toz şekeri ve vanilyayı alalım, çırpalım. Üzerine sütü ve yağı ekleyerek çırpmaya devam edelim.
Un ve kabartma tozunu da ilave ederek tekrardan çırpalım. Ayrı bir kaba yumurta aklarını alalım ve mikser ile çırpalım. Çırpmaya devam ederken toz şekeri de yavaş yavaş ilave edelim.
Aynı şekilde nişastayı da yavaş yavaş ekleyelim ve yumurta aklarının kıvamı koyulaşana kadar çırpalım.
Köpüren yumurta aklarını kek hamuruna kaşık yardımı ile ekleyelim.
Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine hazırladığımız hamuru boşaltalım, spatula ile hamurun tepsinin her yerine eşit bir şekilde yayılmasını sağlayalım.
Önceden ısıtılmış 180°c fırında yaklaşık 12 dakika pandispanyamızı pişirelim.
Muhallebisi için tencereye nişastayı, toz şekeri, unu, vanilyayı ve sütü alarak karıştıralım ve ocağa alalım, karıştırarak pişirelim.
Muhallebisi için tencereye mısır nişastayı toz şekeri, unu, vanilyayı ve sütü alarak karıştıralım ve ocağa alalım, karıştırarak pişirelim.
Muhallebimizi ocaktan aldıktan sonra içerisine tereyağını ekleyelim ve mikser yardımı ile çırpalım.
Daha sonra muhallebimizi ılıması için bir kenarda bekletelim.
Pişip fırından aldığımız rulo yaptığımız kekimizi soğuyana kadar bekletelim.
Soğuyan kekimizi açalım, üzerine muhallebiyi dökelim ve kekin kenarlarından taşmayacak şekilde yayalım.
Kekimizin uç kısmına bütün bir şekilde muzu yerleştirelim ve rulo şeklinde saralım.
Pastamızı uygun bir tabağa alalım, üzerine benmari erittiğimiz çikolata ile süsleyelim. Afiyet olsun