Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,19
  • EURO
    %-0,60
  • ALTIN
    %1,57
  • BIST
    %1,94
Muzlu Rulo Pasta

Muzlu Rulo Pasta

Muzlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 1 su kadehi akışkan yağ
  • Yarım su kadehi yoğurt
  • Yarım su kadehi süt
  • 1 su kadehi un
  • 1 kutu kabartma tozu
  • 1 kutu vanilya
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 3 su kadehi süt
  • 1.5 çay kadehi toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kadehi un
  • 2 çorba kaşığı darı nişastası
  • 1 kutu vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet dilimlenmiş muz
  • Çikolata parçacıkları
  • 1 kutu çikolata sos
  • 2,5 su kadehi süt
  • Antep fıstığı tozu

Muzlu Rulo Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Krema için; vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri bir tencereye koyun.
  2. Çırpma teli ile kesintisiz karıştırarak pişirin.
  3. Karışım kaynamaya başlayıp kıvam alınca, bir iki kere karıştırın. Vanilya ve tereyağını ilave edip karıştırın ve ocaktan alın.
  4. Karışım soğuyana kadar topaklanmaması için ara ara karıştırın.
  5. Keki için; yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  6. Kalan malzemeleri de ilave edip sıvı bir hamur elde edin.
  7. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Kek hamurunu tepsiye döküp düzenleyin.
  8. Evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika kadar hakimiyetli bir biçimde pişirin.
  9. Pişen keki fırından çıkardıktan sonra yağlı kağıtla birlikte rulo biçiminde sarın. Soğuyan kremayı pürüzsüz olması için mikserden geçirin.
  10. Kremayı ılık olan kekin üzerine yayın. Çikolata parçalarını ve muz parçalarını da kremanın üzerine dizip rulo biçiminde sarın.
  11. Üzerine eritilmiş bitter veya çikolata sosu dolaştırın. Antep fıstığı serpip buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. Afiyet olsun :.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın