Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Muzlu Pudingli Islak Tart Kek

Muzlu Pudingli Islak Tart Kek

Tarifin Öyküsü

Muzlu Pudingli Islak Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 çay kadeh akışkan yağ
  • 1 çay kadehi süt
  • 1 çay kadehi toz şeker
  • 1 buçuk su kadehi un kıvamı azıcık akışkan olacak
  • 1 koli kabartma tozu
  • 1 koli vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 koli muzlu puding
  • 3 kadeh süt
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • 2 su kadehi süt
  • Yarım su kadehi toz şeker

Muzlu Pudingli Islak Tart Kek Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
  2. Sonra öteki akışkan malzemelerimizi katıp karıştırıyoruz.
  3. Unumuzu da eleyerek ilave ettikten sonra, kabartma tozu, kakao ve vanilyayı ilave edip hep birlikte çırpıyoruz.
  4. Öteki tarafta yağladığımız tart kalıbına kekimizi döküyoruz.
  5. Evvelden ısıttığımız 170 derecelik fırına sürüyoruz.
  6. Kekimizin yanına bir kaseye azıcık su koyarsak kek pişerken buğusuyla daha yumuşak olur. 20-25 dakikada kekimiz pişer, fırınlara göre de değişir. Altı üstü kızarınca kekimizi çıkarıyoruz.
  7. Kekimizi fırından çıkarınca sütün içinde toz şekeri koyup iyice karıştırıyoruz ve kekimizin her tarafına sıcak sıcak döküp soğumaya vazgeçiyoruz.
  8. Biz pudingini yapmaya geçiyoruz. Pudingi, süte koyup sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz.
  9. Koyulaşan pudingi ocaktan alıp bir çay kadehi kadarını ayırıyoruz. Onun içine zerdeçal koyup karıştırıp sıkma torbasına alıyoruz.
  10. Öteki pudingi kekimizin üzerine yayıyoruz, zerdeçallı karışımı ilk sıcaklığı gidince en üste biçim ve ziynet yaparak servis yapıyoruz. Sınayanlara afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın