Kekimizin yanına bir kaseye azıcık su koyarsak kek pişerken buğusuyla daha yumuşak olur. 20-25 dakikada kekimiz pişer, fırınlara göre de değişir. Altı üstü kızarınca kekimizi çıkarıyoruz.
Kekimizi fırından çıkarınca sütün içinde toz şekeri koyup iyice karıştırıyoruz ve kekimizin her tarafına sıcak sıcak döküp soğumaya vazgeçiyoruz.
Biz pudingini yapmaya geçiyoruz. Pudingi, süte koyup sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz.
Koyulaşan pudingi ocaktan alıp bir çay kadehi kadarını ayırıyoruz. Onun içine zerdeçal koyup karıştırıp sıkma torbasına alıyoruz.
Öteki pudingi kekimizin üzerine yayıyoruz, zerdeçallı karışımı ilk sıcaklığı gidince en üste biçim ve ziynet yaparak servis yapıyoruz. Sınayanlara afiyet olsun.