Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %1,35
  • BIST
    %1,94
Muzlu Pasta

Muzlu Pasta

Tarifin Öyküsü

Muzlu Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kutu petibör bisküvi
  • 5-6 adet muz
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su kadehine yakın toz şeker
  • 1 kilo süt
  • 2 tepeleme kaşık un
  • 1 kutu vanilya
  • 1 kutu kakao

Muzlu Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Evvel pudingi hazırlayalım. Yumurta sarısı, şeker, unu pişireceğimiz kaba alıp çırpma teliyle iyice karıştıralım.
  2. Sütü ilave edip altını yakalım.
  3. Orta ateşte karıştırarak pişirelim. Hemen oluyor zati.
  4. Altını kapatıp vanilya ve kakaoyu ilave edip homojen hale gelene kadar karıştırmaya devam edelim.
  5. Yapacağımız kabı suyla nemlendirip bir gizeme bisküvi dizip üzerine ince tabaka olacak biçimde puding dökelim.
  6. Ortaya kadar bu biçimde devam edip ortaya gelince kestiğimiz muzları yerleştirelim.
  7. Tekerrür aynı biçimde puding bitene kadar dizmeye devam edelim.
  8. Son pudingi dökünce bıçakla iyice yayıp düzenleyelim.
  9. Soğumaya vazgeçelim.
  10. Soğuduktan sonra buzdolabında bir kaç saat beklerse daha iyi olacaktır. Dilimleyip servise sunabiliriz. Afiyetle.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın