Kahvenin yanına atıştırmalık enfes muzlu kremalı milföy…
Malzemeler
Yapılışı
Milföy tatlısı için öncelikle 5 tan kare milföy buzluktan çıkarılır ve yumuşayana kadar beklenir. Yumuşayan milföyler ortadan ikiye kesilir ve yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine yerleştirilir.
Önceden ısıtılan 180 derecedeki fırına koyulan milföyler üzeri pembeleşinceye kadar 15 dakika civarında pişirilir. Milföyler pişerken içine koyulacak olan kremalar hazırlanmaya başlanır.
Krema için 2 su bardağı süt bir tencereye alınır ve içerisine nişasta eklenerek ocağa alınır. Hafif kaynadıktan sonra toz şeker ve un da eklenerek koyulaşması beklenir.
Koyulaşan karışıma tereyağı ve vanilya eklenerek yağ eriyene kadar karıştırılır ve hazırlanan krema soğuması için kenara alınır.
Üzeri kızaran milföyler fırından alınır ve soğumaya bırakılır. Soğuyan milföyler bıçak yardımı ile ortadan kesilir ve kesilen yere öncelikle soğuyan kremadan bir kaşık kadar koyulur. Kremaların miktarını isteğinize göre artırabilirsiniz.
Krema koyulan milföylerin içine dilimlenen muzlardan koyularak milföyler kapatılır. Bu şekilde bütün malzeme bitirilerek servis tabağına dizilir.
Servis tabağına dizilen kremalı muz dilimli milföylerin üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir. Afiyet olsun.