Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,12
  • EURO
    %0,79
  • ALTIN
    %-2,88
  • BIST
    %1,15
Muzlu Milföy

Muzlu Milföy

Muzlu Milföy Tarifi İçin malzemeler

  • 9 milföy hamuru

Kreması için

  • 250 ml süt
  • 1 çay kadehi toz şeker
  • Yarım çay kadehi un
  • 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
  • 3 yumurta sarısı çırpılmış
  • 1 kutu vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 4 muz
  • Pudra şekeri
  • Toz Antep fıstığı

Muzlu Milföy Nasıl Yapılır?

  • Milföy hamurlarını hafif unlanmış tezgahta açın. Kare biçimindeki kurabiye kalıbı ile parçalar kesip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Üzerlerini çatal  takviyesiyle delerek evvelden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya vazgeçin.
  • Krema için süt, toz şeker, un, nişasta, yumurta sarıları ve vanilyayı bir tencereye alın.
  • Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan almadan evvel tereyağını ilave edip karıştırın.
  • Milföylerin arasına krema sürüp ince dilimlenmiş muzları yerleştirerek 3 kat olacak biçimde üst üste dizin.
  • Üzerlerine pudra şekeri serpin. Muz dilimleri ve toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın. Ilındıktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Muzlu rulo pasta tarifine göz atmayı unutmayın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın