Malzemeler
Yapılışı
1Un derin bir kaba elenerek alınır.
2Daha sonra nişasta ve kabartma tozu ile harmanlanır.
3Üzerine tereyağı, yumurta, sıvı yağ eklenerek yoğurulmaya başlanır.
4Margarin yerine tereyağı kullanmak kurabiyenin daha gevrek ve ağızda dağılan şekilde olmasını sağlamaktadır.
5Daha sonra muzlu puding eklenerek yoğurulmaya devam edilir.
6Yağlı ve yumuşak ancak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
7Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir.
8Ceviz büyüklüğünde kopartılan hamurdan yuvarlak şekilde kurabiyeler yapılarak tepsiye koyulur.
9Fırın önceden 170 derecede ısıtılır.
10Isıtılmış fırına kurabiyeler koyularak üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir. Afiyet olsun.