1 su kadehi hindistan cevizi şekeri veya esmer şeker 150 gram
3 yemek kaşığı tereyağı 100 gram oda sıcaklığında
3 yemek kaşığı krema 60 gram lezzet artırmak için opsiyonel
1 çay kaşığı tarçın Opsiyonel
4-5 yemek kaşığı damla çikolata
1 avuç ceviz elle parçalanmış
1 koli kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya ekstraktı
1 tutam tuz
Muzlu Kek Banana Bread Tarifi Yapılışı
Fırınınızı 180 dereceye evvelden ısıtın unu, kabartma tozu ve tarçını bir kaseye eleyin.
Tereyağı, vanilya ekstraktı ve şekeri bir kaç dakika çırpın. Ardından yumurtaları, kremayı ve ezilmiş muzu ilave edin karıştırın.
Karışıma, elediğiniz un karışımını ilave edin ve çırpın. En son damla çikolata ve cevizleri ilave edip spatula ile karıştırın.
Uzun kek kalıbını yağlayıp fırın kağıdı kesin. Kek karışımını dökün. Kekin üstüne dilerseniz 1 adet muzu ortadan dağılıp fotoğraftaki gibi üzerine koyabilirsiniz.
180 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Oda sıcaklığına geldikten sonra kesebilirsiniz.