Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,17
  • EURO
    %-0,60
  • ALTIN
    %1,38
  • BIST
    %1,94
Muzlu Kek

Muzlu Kek

Muzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su kadehi toz şeker
  • Yarım su kadehi akışkan yağ
  • 2 adet olgun muz
  • Yarım su kadehi çekilmiş ceviz
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 kutu vanilin
  • 1 kutu kabartma tozu
  • 1 buçuk su kadehi un
  • 2 buçuk su kadehi süt
  • 1 çay kadehinden 2 parmak beceriksiz toz şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 kutu vanilin
  • Hindistan cevizi

Muzlu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtalar ve şeker krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
  2. Sıvıyağ, ceviz, limon kabuğu ilave edilip tekerrür çırpılır.
  3. Muzlar çatal desteği ile iyice ezilip ilave edilir ve karıştırılır.
  4. Kabartma tozu, vanilin ve un ilave edilip son defa karıştırılır.
  5. Margarinle yağlanmış kek kalıbına dökülür.
  6. Soğuk fırında 175 derece pişirilir.
  7. Pişen kek soğuyana kadar kalıptan çıkarılmaz ve bezle sarılıp dinlendirilir.
  8. Kek soğurken kreması yapılır.
  9. Krema malzemeleri vanilin hariç bir tencere alınır.
  10. Karıştırarak kaynaması beklenir.
  11. Kaynamaya başlayınca vanilin ilave edilip altı kapatılır.
  12. Krema soğuyana kadar beklenir.
  13. Soğuyan krema mixer ile çırpılıp pürüzsüz bir kıvam haline getirilir.
  14. Soğuyan kek ters çevrilir.
  15. Üzerine krema dolaştırılır ve hindistan cevizi serpilir.Krema ile beraber daha hoş oluyor tadı, öneri ederim

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın