Malzemeler
Taban için
Krema için
Servis için
Yapılışı
Muzlu karamel pastası yapımı için öncelikle 100 gram tereyağı eritilir.
Bisküviler rondodan geçirilip un haline getirilir.
26 santimlik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt yerleştirilir ve un haline getirilmiş bisküvi ve eritilmiş tereyağı kalıp içerisine koyulup karıştırılır.
Elde edilen karışım kaşığın tersi ile bastırarak kalıp içerisine düzgün ve eşit bir şekilde yaydırılır.
Kelepçeli kalıp buzdolabına kaldırılır ve hazırlanan taban 1 saat dolapta bekletilir.
Krema katmanını hazırlamak için şekersiz krema mikser yardımı ile krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
Üzerine labne peyniri, pudra şekeri ve vanilya eklenerek pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar çırpılır.
Hazırlanan krema buzdolabına kaldırılarak bekletilir.
Buzdolabından çıkartılan pasta tabanın üzerine eşit şekilde süt reçeli dökülüp yaydırılır.
Süt reçelinin üzerine ince ince kesilmiş muz dilimleri yerleştirilir.
En üste hazırlanan krema koyulur ve eşit bir şekilde pastanın üzerine yaydırılır.
Hazırlanan muzlu karamel pastası buzdolabına kaldırılarak 1 saat bekletilir.
Kalıp dolaptan çıkartılır ve kelepçesini açmadan önce tatlı kaşığının sapı ile kenarlarından geçilir.
Kelepçe açıldıktan sonra pastanın üzerine çikolata rendesi serpiştirilir ve dilimlenerek servise sunulur. Afiyet olsun.