Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %-0,15
  • ALTIN
    %0,36
  • BIST
    %-0,25
Muzlu Donut

Muzlu Donut

Muzlu Donut Tarifi İçin malzemeler

Donut için

  • 1 yumurta
  • ½ su kadehi esmer toz şeker
  • ¼ su kadehi toz şeker
  • ¼ su kadehi zeytinyağı
  • ¼ su kadehi ekşi krema
  • 2 tatlı kaşığı vanilya özü
  • 1 su kadehi muz püresi
  • 1+1/4 su kadehi un
  • ½ tatlı kaşığı kabartma tozu
  • ½ tatlı kaşığı karbonat
  • Bir tutam tuz

Glazür için

  • ¼ su kadehi tereyağı
  • 1/3 su kadehi esmer toz şeker
  • 100 ml krema
  • ½ tatlı kaşığı vanilya özü
  • Bir tutam tuz
  • 2 su kadehi pudra şekeri

Üzeri için

  • Toz Antep fıstığı

Muzlu Donut Nasıl Yapılır?

  • Donut için, yumurta, şekerler, zeytinyağı, ekşi krema ve vanilya özünü bir karıştırma kabına alın. Tüm malzeme iyice aynılaşıncaya kadar karıştırın. Muz püresini ilave edip karıştırmaya devam edin. Un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu ilave edip bir spatula desteğiyle karıştırın. Hamur karışımını yağladığınız donut kalıplarına paylaştırın. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 13-14 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
  • Glazür için, tereyağını bir tavaya alıp eritin. Rengi koyulaşmaya başlayınca esmer toz şekeri ilave edip 1 dakika karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. Krema, vanilya özü ve tuzu ilave edip karıştırın. Pudra şekerini de ilave edip tüm malzemeler aynılaşıncaya kadar karıştırın. Kalıptan çıkardığınız donutların her birini hazırladığınız glazüre daldırın. Glazür donduktan sonra üzerlerine toz Antep fıstığı serperek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın