Donut için, yumurta, şekerler, zeytinyağı, ekşi krema ve vanilya özünü bir karıştırma kabına alın. Tüm malzeme iyice aynılaşıncaya kadar karıştırın. Muz püresini ilave edip karıştırmaya devam edin. Un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu ilave edip bir spatula desteğiyle karıştırın. Hamur karışımını yağladığınız donut kalıplarına paylaştırın. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 13-14 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
Glazür için, tereyağını bir tavaya alıp eritin. Rengi koyulaşmaya başlayınca esmer toz şekeri ilave edip 1 dakika karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. Krema, vanilya özü ve tuzu ilave edip karıştırın. Pudra şekerini de ilave edip tüm malzemeler aynılaşıncaya kadar karıştırın. Kalıptan çıkardığınız donutların her birini hazırladığınız glazüre daldırın. Glazür donduktan sonra üzerlerine toz Antep fıstığı serperek servis yapın.