Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,06
  • EURO
    %0,91
  • ALTIN
    %-2,89
  • BIST
    %1,15
Muzlu Dondurma

Muzlu Dondurma

Muzlu Dondurma Tarifi İçin malzemeler

  • 6 adet muz 
  • 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
  • 8 yemek kaşığı bal 
  • 2 avuç dondurulmuş frambuaz

Muzlu Dondurma Nasıl Yapılır?

  • Muzları soyun, ince ince dilimleyin. Yayvan bir kaba yayarak sertleşene dek dondurucuda bilave ettirin Şayet bütün dilimleri üst üste ufak bir kapta ya da buzdolabı poşetinde dondurursanız, kocaman bir buz istifi elde edersiniz.
  • Sertleşen muz dilimlerini yüksek süratte, buz kırma özelliği olan bir mutfak robotu veya blender ’dan geçirin, işte hazır bile!
  • Bu esnada, fıstık ezmesi, tahin, kakao, kahve, pudra şekeri, bal, limon suyu, süzme yoğurt, tarçın, mat kırmızı meyveler vs. ilave ederek, damak tadınıza göre lezzetlendirebilirsiniz.
  • Ben 6 adet muza, 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi, 8 yemek kaşığı bal ve 2 avuç dondurulmuş frambuaz ilave ederek çektim.

Muzlu Dondurma Servis Önerisi

  • Sadece muz kullanarak birkaç dakikada dondurmayı aratmayan bir lezzet elde etmek, her kezinde büyüleyici geliyor. Öteki meyveler çok su kapsadıkları için donunca buz kristalleri oluştururlar, bu karışımlar da sorbe kıvamını alırlar. Muzun ise dokusu yumuşuyor ve İtalyan dondurması kıvamı alıyor. Avokado da yoğun yağ içeriği sayesinde muz ile aynı kıvama erişiyor, muz ile karıştırıp sınamanızı nasihat ederim.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın