Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Muzlu Cupcake

Muzlu Cupcake

Muzlu Cupcake Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 su kadehi un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/3 su kadehi eritilmiş tereyağı
  • 3/4 su kadehi toz şeker
  • 1 kutu vanilya
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 3 adet olgun muz ezilmiş

Muzlu Cupcake Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle fırını 180 derece ayarlayın.
  • Un, kabartma tozu, vanilya, karbonat ve tuzu, başka bir deyişle tam kuru malzemeleri, bir kabın içerisine eleyerek alın.
  • Başka bir kabın içerisine yumurta ve şekeri alarak kaşıkla çırpın.
  • Muzları çatal desteğiyle ezdikten sonra şekerin üzerine ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  • Erimiş tereyağını da ilave ederek malzemeleri karıştırın.
  • Ardından kuru malzemeleri, yumurtalı karışıma ilave edin ve homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
  • Cupcake kalıplarının içerisine yağlı kağıt yerleştirin veya kenarlarını hafifçe yağlayın.
  • Hazırladığınız harcı, kalıpların 2/3’ünü dolduracak biçimde dökün.
  • Harcın en üst kısmına dilimlenmiş muz ekleyebilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış fırında vasati 20-25 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

Muzlu Cupcake Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifi hazırlarken mikser kullanmayın. Mikser, harcın kıvamını bozacaktır. Bu surattan karıştırma harekâtını kaşık desteğiyle yapın.
  • Cupcake kalıplarını yağlayarak pişen kekin daha basit çıkmasını sağlayabilirsiniz.
  • Harcı kalıplara dökerken kesinlikle boşluk vazgeçin. Kek piştikçe kabarır.
  • Dilerseniz, pişirme harekâtından sonra krem şanti ile süsleyebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın