Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,26
  • EURO
    %0,40
  • ALTIN
    %0,42
  • BIST
    %-0,38
Muzlu Crumble

Muzlu Crumble

Muzlu Crumble Tarifi İçin malzemeler

Crumble için

  • 1/4 su kadehi kahverengi şeker
  • 1/4 su kadehi yulaf ezmesi
  • 1/4 su kadehi un
  • 60 g tereyağı Küp kesilmiş ve soğuk
  • 3/4 su kadehi ceviz içi Kavrulmuş

Dolgusu için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 su kadehi esmer şeker
  • 1/4 su kadehi portakal suyu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/8 çay kaşığı tuz
  • 6 adet orta boy muz

Üzeri için

  • Vanilyalı dondurma veya çırpılmış krema

Muzlu Crumble Nasıl Yapılır?

  • Ceviz hariç öteki malzemeleri orta boy bir kapta birleştirin ve parçalanıncaya kadar parmak uçlarınızla karıştırın. Cevizleri ilave edip tekerrür karıştırın ve buzdolabına alın.
  • Döküm tava veya bir fırın kabında tereyağını düşük ateşte eritin. Esmer şekeri ilave edin ve takribî 3 dakika eriyene kadar karıştırın. Tavanın çevresinde kayan ıslak görünümlü bir şeker kütlesi haline gelecektir. Tarçını, tuzu ve portakal suyunu ilave edin. Hafif kalınlaşana kadar takribî 1 dakika pişirin.
  • Muzları 2 parmak genişliğinde doğrayıp usulca tavaya ilave edin ve sosla kaplanmasını sağlayın. Tavayı ocaktan alın. Buzdolabında soğuttuğunuz crumble karışımını denk biçimde muzların üzerine serpin. Tavayı, evvelden ısıtılmış 180 derecedeki fırına koyun ve üzeri altın kahverengi olana kadar takribî 20 dakika pişirin. Fırından alın ve 10-15 dakika soğumaya vazgeçin. Vanilyalı dondurma veya çırpılmış krema ile servis edin.

Dilerseniz, pratik ve lezzetli elmalı crumble tarifini de sınayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın