Ceviz hariç öteki malzemeleri orta boy bir kapta birleştirin ve parçalanıncaya kadar parmak uçlarınızla karıştırın. Cevizleri ilave edip tekerrür karıştırın ve buzdolabına alın.
Döküm tava veya bir fırın kabında tereyağını düşük ateşte eritin. Esmer şekeri ilave edin ve takribî 3 dakika eriyene kadar karıştırın. Tavanın çevresinde kayan ıslak görünümlü bir şeker kütlesi haline gelecektir. Tarçını, tuzu ve portakal suyunu ilave edin. Hafif kalınlaşana kadar takribî 1 dakika pişirin.
Muzları 2 parmak genişliğinde doğrayıp usulca tavaya ilave edin ve sosla kaplanmasını sağlayın. Tavayı ocaktan alın. Buzdolabında soğuttuğunuz crumble karışımını denk biçimde muzların üzerine serpin. Tavayı, evvelden ısıtılmış 180 derecedeki fırına koyun ve üzeri altın kahverengi olana kadar takribî 20 dakika pişirin. Fırından alın ve 10-15 dakika soğumaya vazgeçin. Vanilyalı dondurma veya çırpılmış krema ile servis edin.
Dilerseniz, pratik ve lezzetli elmalı crumble tarifini de sınayabilirsiniz.