Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Muzlu Alman Pastası

Muzlu Alman Pastası

Muzlu Alman Pastası Tarifi İçin malzemeler

Kek için

  • 4 yumurta
  • Yarım su kadehi toz şeker
  • 1 kutu vanilya
  • 4 yemek kaşığı ılık süt
  • 1.5 su kadehi un
  • 1 kutu kabartma tozu

Üzeri için

  • 50 gr tereyağı
  • 50 gr file badem
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Krema için

  • 1 su kadehi süt
  • 250 ml krema
  • 1 kutu vanilyalı toz puding
  • 2 muz

Üzeri için

  • Pudra şeker

Muzlu Alman Pastası Nasıl Yapılır?

  • Yumurta, şeker ve sütü mikserle 5-6 dakika çırpın. Un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.
  • Kelepçeli kalıba yağlı kağıt serin ve hamuru kalıba aktarın. Tereyağını eritip hamurun üzerine yayın.
  • File badem ve toz şeker serpiştirip 160 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğumaya vazgeçin.
  • Krema, toz puding ve sütü çırpma kabına alıp mikserle katılaşıncaya kadar çırpın.
  • Soğuyan keki enlemesine ortadan ikiye kesin. Kekin üzerine kremayı yayın.
  • Muz dilimlerini üzerine yerleştirip değişik keki üzerine kapatın. Pastanın üzerine pudra şeker serpip servis yapın. Afiyet olsun.

Muzlu Alman Pastası Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Şayet minik porsiyonlar halinde hazırlamak istiyorsanız, hamuru minik parçalara ayırarak yuvarlak biçimi verin.
  • Pişirme operasyonunun ardından hamurun yarısını kesin ve ortasına krema dolgusu sürün.
  • Hamuru pişirmeden evvel kesinlikle fırını ısıtın.
  • Pastanın içerisine ve üzerine aşırıdan muz dilimleri ilave edebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın