Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,06
  • EURO
    %0,91
  • ALTIN
    %-2,89
  • BIST
    %1,15
Muz Kremalı Çikolatalı Pasta

Muz Kremalı Çikolatalı Pasta

Muz Kremalı Çikolatalı Pasta Tarifi İçin malzemeler

Kek için

  • 200 g tereyağı
  • 200 g toz şeker
  • 4 yumurta
  • 85 g kakao
  • 140 g hazır kek unu
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı süt

Kreması için

  • 1 koli muzlu toz puding
  • 2.5 su kadehi süt
  • 3 su kadehi orman meyvesi

Çikolata sos için

  • 200 ml krema
  • 100 g bitter çikolata

Muz Kremalı Çikolatalı Pasta Nasıl Yapılır?

Tereyağı ve toz şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ilave edin. Kakao, kek unu ve kabartma tozunu ayrı bir kapta harmanlayıp ilave edin. Son olarak sütü ilave edip karıştırın ve hamuru 20 cm çapında kelepçeli kek kalıbına dökün. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında takribî 25 dakika pişirin. Kreması için toz puding ve sütü orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp ara ara karıştırarak soğutun. Soğuyan keki enine ikiye kesin ve iki parçanın arasına ılık kremayı yayın. Orman meyvesinin iki su kadehi kadarını ortasına koyup öbür parça keki üzerine kapatın. Çikolata sos için kremayı ısıtın. Çikolatayı ilave edip karıştırın. Çikolata tamamen eridikten sonra pastanızın üzerine dökün. Sosun üzerine kalan orman meyvelerini dizip servis yapın.

Böğürtlen: Kumpaslı harcandığı takdirde yaşlılıktan kaynaklı unutkanlık problemlerinin giderilmesine takviyeci olur. Kansere karşı korucuyu tesiri vardır. Kan şekerini tertip edici özelliği nedeniyle diyabet hastaları için sıhhatli bir yiyecek kaynağıdır.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın