Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,07
  • EURO
    %-0,36
  • ALTIN
    %0,03
  • BIST
    %0,05
Muz Karamel Çikolatalı Kup

Muz Karamel Çikolatalı Kup

Muz Karamel Çikolatalı Kup Tarifi İçin Malzemeler

  • Çikolatalı Pasta Kreması
  • 1 su kadehinden bir parmak beceriksiz soğuk süt
  • 1 poşet kremşanti
  • Yarım koli sade petibör bisküvi
  • Yarım koli kakaolu petibör bisküvi
  • 4 adet ufak boy muz
  • 1 çay kadehi tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 kutu krema

Muz Karamel Çikolatalı Kup Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Daha evvel sayfamda tarifini verdiğim çikolatalı pasta kremasını hazırlayalım ve soğumaya vazgeçelim.
  2. Soğuduktan sonra soğuk soğuk sütle çırpılan kremşantiyi içine ilave ederek birliktece tekerrür çırparak yumuşak dokulu bir krema elde edelim.
  3. Karameli için ufak bir tavada kısık ateşte tozşekeri eritip karamelize ediyoruz üzerine bir tatlı kaşığı tereyağı ilave ederek karıştıralım.
  4. Üzerine bir kutu kremayı döküp şekeri eriyinceye kadar karıştırarak karameli pişiriyoruz.
  5. Bisküvileri robotta kocaman parçacıklı olacak biçimde sürüklüyoruz muzları kalın dilimler halinde kesiyoruz.
  6. Kuplara evvel altına azıcık çikolatalı pasta kremasından bir kaşık kadar koyarak üzerine bisküvi kırıntısı koyuyoruz.
  7. Onun üzerine muz parçaları atıp karamelden döküyoruz.
  8. Tekerrür üzerine çikolatalı pasta kremasından azıcık koyarak kupları hazırlıyoruz.
  9. Servis yapacağımız zaman üzerine bisküvi kırıntısı döküyoruz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın