125 gram ( su bardağı) un
30 gram (2 çorba kaşığı ) tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
2 tane yumurta
Bal
Ilk Olarak tereyağını, bir tavaya alalım kısık ateşte eritelim. Unu gitgide ilave edelim hafif kahve rengi olana dek kavuralım. Üstüne tuzunu ek edelim karıştırıp ocaktan alalım.
Soğutmadan yumurtaları kıralım fazla seri olarak karıştıralım. Çok kızgın olduğu için YUMURTALAR anında pişecektir. Biz aslına uygun bir şekilde hazırladık, eğer siz yumurtaları azıcık daha pişirmek isterseniz çok kısık ateşte tutabilirsiniz. Fakat Murtağanın aslı, yumurtalar parçalanmayaçak bir şekilde olması gerekiyor kısaca unla bir tüm olmalı. Istek ederseniz bal da kullanabilirsiniz.