Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,02
  • EURO
    %0,64
  • ALTIN
    %-0,15
  • BIST
    %1,94
Mürdüm Eriği Pestili

Mürdüm Eriği Pestili

Mürdüm Eriği Pestili Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 kilogram mürdüm eriği
  • 1 yarım çay kadehi su
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 8 yemek kaşığı bal

Mürdüm Eriği Pestili Nasıl Yapılır?

Yıkanmış ve çekirdekleri ayıklanmış mürdüm eriğini tencereye koyun. Üzerine su ilave edin. Eriklerin kabukları çatlayıp yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Yumuşayan erikleri blender ile püre haline getirin. Püre haline gelen erikten bir ölçü alın ve nişastayı seyreltip eriklere ilave edin. Balı ilave edip çırpma teliyle karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Silikon padi kesme tahtanıza serin ve pestil harcını spatula takviyesiyle yufka inceliğinde yayın. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kuruyana kadar pişirin. Fırından alıp iyice soğuyana kadar oda sıcaklığında bekletin. Silikon padten usulca kaldırarak rulo biçiminde sarın ve dilimleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın