Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,02
  • EURO
    %-0,06
  • ALTIN
    %0,22
  • BIST
    %0,48
Muradiye Çorbası

Muradiye Çorbası

Muradiye Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım parça tavuk göğüs eti
  • 1 kabak
  • 1 havuç
  • 2 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 30 gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 su kadehi su
  • 1 çay kaşığı karabiber

Muradiye Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğüs etini ufak küpler biçiminde doğrayın. 15 gr tereyağı ile beraber tencereye alıp kavurun.
  • Kabak ve havucu küçük küpler biçiminde doğrayın ve tavuk etine ilave edin. 5 su kadehi su ve arpa şehriyeyi ilave edip kısık ateşte pişirin.
  • Yoğurt ve unu bir kasede iyice çırpın. Yoğurdun kesilmemesi için çorba suyundan usulca ilave ederek çırpmaya devam edin.
  • Daha sonra bu karışımı usulca çorbaya ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp 15 dakika daha pişirin. Üzerine kızdırılmış tereyağı dolaştırıp servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın