Dışı sarı olan kavundan büyükçe bir tabak kadar dilim,
Kavunun şeker oranına göre değişebilir 5-6 yemek kaşığı toz şeker
Azıcık su bir su kadehi kadar bir buçuk çay kaşığı limon tuzu isteğe bağlı bi tatlı kaşığı da olabilir.
Muhteşem Tadıyla Ferahlatıcı Kavun Sorbe Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk evvel su ve şekeri azıcık kaynatalım soğumaya vazgeçelim.
Ben pratik olsun diye serbeti çokça yapıp dolapta sakliyorum.
Sapsarı olan kavunun çekirdeğini ayıklayıp büyükçe bir yemek tabağı dilimledim sonra soğuyan şerbetle birleştirip azıcık limon tuzu ilave edip blendrdan geçirdim.
Sonra dondurma makinası varsa bu işi basitleştirir.
Yoksa azıcık çabayla bir kapta dondurucuya vazgeçtiğimiz sorbeyi yarım saate bir çatalla alt üst etmek yeterli.
Sonra acele erdiği için çok bekletmeden soğuk kase yada benim gibi dondurduğum kavun kabuğuna koyup servis edebilirsiniz. Afiyet şeker olsun.