Yumurta ve toz şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım (En az 10 dakika) sıvıyağ ve sütü de katıp biraz daha çırpalım.
Bir kabın içine unu kabartma tozunu, vanilini ve toz kakaoyu karıştırıp süzgece alalım ve eleyerek yumurta karışımının içine katalım ve güzelce çırpalım.
Tepsimizi sıvı yağ ile yağlayalım hep yanını unlayalım ve unun fazlasını ters çevirip dökelim. Kek harcımızı tepsiye boşaltıp fırına koyalım ve fırınımızı başlangıçta 50 dereceye getirerek çalıştıralım.
Fırının ısısını yavaş yavaş yükselterek pişireceğiz 20 dakikada bir onar derece yükselterek pişirebilirsiniz.
Üstünü fazla kızartmamaya dikkat edin kabuklaşmasına neden olur. Kekimiz pişerken fırının kapağını açmayalım.
Piştiğini düşündüğünüzde kapağı açıp kürdan yardımıyla kontrol ederek fırından çıkaralım. Kek fırında pişerken sosun malzemelerini bir tencerede karıştıralım ve kaynadıktan sonra ılımaya bırakalım.
Fırında çıkardığımız ve ilk sıcağı çıkan kekin üstüne ılıyan sosumuzu dökelim. Bir gece buzdolabında bekletirseniz çok daha güzel olacaktır. Afiyet olsun🌸🌸