Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,26
  • EURO
    %-0,35
  • ALTIN
    %1,57
  • BIST
    %1,02
Muhallebili Turta Yapımı

Muhallebili Turta Yapımı

Malzemeler

 

Hamuru için

  • 125 gram tereyağı
  • 1 fincan pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Muhallebisi için

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3-4 dilim beyaz çikolata
  • Yarım paket labne peynir

Yapılışı

  1. Muhallebimiz için; Sütümüzü yumurtamızı şekerimizi vanilyamızı unumuzu nişastamızı ekleyerek altı tutmadan güzelce karıştırarak kısık ateşte güzelce pişiriyoruz.
  2. Muhallebi kıvamına geldiğinde de parçalanmış çikolatalarımızı ve labne peyniri ekleyerek güzel bir şekilde karıştırıyoruz.
  3. Turta hamurun hazırlanışı; Öncelikle erimiş tereyağımızı pudra şekerini yumurtayı vanilyayı unu ve kabartma tozunu ekleyerek yoğuruyoruz.
  4. Hamurumuz dinlenirken bu arada muhallebimizi hazırlıyoruz.
  5. Turta hamurumuzdan bir parça koparıp merdane ile açarak yağlanmış tart kalıbımıza yerleştiriyoruz.
  6. Ardından hamurumuzun alt taban kısmını çatalla bir kaç yerinden deliyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derecede hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  8. Bu arada fırına koyduktan 10-15 dakika sonra fırını açıp tekrar fazla kabarmaması için tekrar çatalla alt tabanını delip pişirmeye devam ediyoruz.
  9. Turtalarımız ılıdıktan sonra üzerine muhallebimizi dökerek benmari usulü erittiğimiz çikolata ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın